У Києві судитимуть медпрацівників: що вони скоїли (ФОТО)

Скільки коштувало оформлення “білого квитка” у Києві

У Києві судитимуть медпрацівників, які за гроші визнавали призовників непридатними до військової служби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

Досудове розслідування встановило, організатором вказаної схеми виявився завідувач неврологічного відділення однієї зі столичних поліклінік. До незаконного заробітку він долучив ще дев’ятьох лікарів та керівників військово-лікарських комісій. Учасники схеми виготовляли “клієнтам” так звані “білі квитки”. Вартість послуги коливалась від трьох до чотирьох тисяч доларів США. 

Правоохоронці виявили докази протиправної діяльності - “чорнові” записи, комп’ютерну техніку, та гроші у сумі 150 000 доларів США, 26 000 євро та 200 000 гривень, отриманих від своєї “діяльності”.

Слідчі повідомили учасникам схеми підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

“Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. За вчинені дії зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна”, - повідомили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні у Києві посилили перевірки. Основною метою проведення заходів є перевірка та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей. На яких столичних локаціях проводять перевірки та які обмеження можуть запровадити, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися