Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ця країна відправила Україні потужну зброю: про це ніхто не знав
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця країна відправила Україні потужну зброю: про це ніхто не знав

Україна отримувала ракети Storm Shadow не лише від Великої Британії та Франції, а ще одного мовчазного таємного союзника.

1 травня 2024, 13:40 comments4827
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З травня минулого року Велика Британія почала передавати Україні ракети Storm Shadow. Згодом на війні в Україні почали також використовувати французькі ракети SCALP, які є аналогом британських Storm Shadow, що неодноразово показували свою потужність та стали справжньою проблемою для росіян. Однак, виявляється, що крім Великої Британії та Франції ще одна країна таємно постачала ці ракети Україні.

Ця країна відправила Україні потужну зброю: про це ніхто не знав

Ракета Storm Shadow. Фото з відкритих ракет

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс під час відвідин одного із заводів концерну MBDA, який займається виробництвом крилатих ракет Storm Shadow розповів про третю країну, яка відправляє ці ракети Україні.

"Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франція та Італія готують цю зброю до застосування, зокрема, в окупованому Криму", — сказав Шаппс.

Зазначимо, що уряд Італії офіційно ніколи не повідомляв, що передавав ракети Storm Shadow Україні. Проте, західні експерти вказують, що передача потужної зброї Україні могла відбуватись таємно, без офіційних оголошень.

Ракети Storm Shadow становлять значну загрозу для російських військ у тилу, адже ракета може досягати цілей на відстані 250-290 км. Крім того, ракету вагою 1,3 тони складно виявити на радарах, а засоби ППО не завжди встигають на неї відреагувати через її здатність літати на дуже низькій висоті в кілька десятків метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сусід Росії міг продати бойові літаки та гелікоптери США, які б передали військову техніку Україні.

Також "Коментарі" писали про Байдена, який назвав друзів Путіна, що допомагають Кремлю у війні. За його словами, це такі союзники Росії: Іран, Північна Корея та Китай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини