Зелений борщ – це справжній хіт весни. В цей час на грядках сходить молодий щавель, він дуже соковитий та має приємну кислинку, тому чудово підходить для страви. Але всього декілька помилок можуть зіпсувати борщ.

Не кип’ятіть занадто бульйон

Щоб борщ вийшов наваристим і нежирним – обов’язково варіть бульйон на повільному вогні. Не варто поспішати – процес може зайняти у вас до 1,5 години. Перед приготуванням м’ясо обов’язково потрібно промити. 

Додавайте спеції лише вкінці

Якщо ви додасте спеції на початку приготування – бульйон не буде наваристим.

Не кладіть щавель, якщо інші інгредієнти ще не зварились

Щавель – це продукт, який має багато кислоти. Якщо додати спочатку цю зелень, то всі наступні компоненти залишаться сирими і точно не зваряться, тому що кислота буде цьому перешкоджати. Бульйон без щавлю має варитись мінімум 20-30 хвилин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Не переварюйте щавель

Коли ви додали зелень у борщ – йому варто прокипіти всього 3 хвилини. Він віддасть достатньо кислоти і буде мати приємний колір. Якщо варити довше – це лише зіпсує смак страви.

Популярне: