Головна Новини Світ Росія Російська нафтопереробна галузь буде знищена: США вже не проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Російська нафтопереробна галузь буде знищена: США вже не проти

Сполучені Штати зняли з порядку денного вимогу не завдавати ударів по російським НПЗ, заявив в ефірі «Еспресо» військовий експерт Іван Ступак. Тепер Україну вже нічого не стримує від знищення нафтопереробної галузі РФ

1 травня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

ТОП-посадовці США ще донедавна наполегливо рекомендували Україні перестати завдавати ударів по російським НПЗ. Як відзначив Іван Ступак, в Києві після дуже коротких роздумів, буцімто, відповіли, що оскільки допомоги від США немає, то Україна робитиме все для того, що може зупинити країну-терориста Росію.

Російська нафтопереробна галузь буде знищена: США вже не проти

Удари по НПЗ

При цьому Ступак звернув увагу на те, що в США все ж ухвалили рішення про виділення допомоги Україні, проте удари по російським НПЗ продовжуються. За його інформацією, станом на 29 квітня, Вашингтон зняв вимогу не бити по території країни-агресора.

"Тобто зараз Україну ніщо не стримує у знищенні російської нафтопереробної галузі",
— підкреслив військовий експерт.

Окрім того, Ступак звернув увагу на те, що українські безпілотники завдали удару по Рязанському нафтопереробному заводу, який забезпечує столицю РФ та Московську область бензином, а також дизельним пальним.

В цьому контексті експерт додав, що Силами оборони знищено або виведено з ладу вже 20% нафтопереробної галузі агресора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з лютого місяця посадовці США наполегливо рекомендували Україні перестати завдавати ударів по російським НПЗ. Зокрема, про це поміж інших говорили держсекретар Ентоні Блінкен та глава Пентагону Ллойд Остін. Останній, наприклад, навіть рекомендував вибрати інші цілі, які будуть більш ефективними в боротьбі проти РФ. Втім, в Україні заявили, що згідно зі всіма міжнародними конвенціями, мають право завдавати ударів по НПЗ Росії.

Окрім того, відомо що в ніч на 1 травня, українські бепілотники атакували Рязанський НПЗ. На території заводу виникла пожежа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини