Головна Новини Суспільство події Що пішло не так у відносинах Туреччини та Росії: чи справді у США вийшло
commentss НОВИНИ Всі новини

Що пішло не так у відносинах Туреччини та Росії: чи справді у США вийшло

Торгівля між Туреччиною та Росією впала через США

1 травня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

Турецький експорт до Росії впав на початку 2024 року. Такі показники можуть свідчити про те, що американські заходи щодо обмеження торгівлі товарами, які Москва використовує у війні проти України, починають приносити свої плоди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Що пішло не так у відносинах Туреччини та Росії: чи справді у США вийшло

Росія та Туреччина. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що експорт з Туреччини до Росії за перші три місяці цього року впав на третину в порівнянні з аналогічним періодом 2023 року і склав 2,1 млрд доларів.

Автори матеріалу вважають, що зниження відбулося після того, як наприкінці грудня Білий дім видав указ, на основі якого міністерство фінансів може накладати на банки вторинні санкції, якщо вони працюють із компаніями, на які поширюються заборони США через їхні зв'язки з російським військово. -Промисловим комплексом. Білий дім запровадив цей захід, щоб перешкодити торгівлі такими товарами, як мікрочіпи, які потрібні для війни проти України. Таким чином, проблеми виникли у країнах, які постачали Росії заборонені товари, а це Китай та ОАЕ, колишні радянські республіки, включаючи Вірменію та Казахстан, а також Туреччина. Кремль же поскаржився на "безпрецедентний, відкритий, агресивний тиск" США на банки в Туреччині.

Різке падіння експорту з Туреччини до Росії було зафіксовано з грудня 2023 по лютий 2024 року, після чого в березні відбулося невелике відновлення. Торгівля залишається нижчою за рівень березня 2023 року, що може свідчити про те, що турецькі банки вивіряють свою стратегію дотримання санкцій.

"Financial Times" наголошує, що ознаки уповільнення турецько-російської торгівлі також спостерігаються на тлі покращення відносин Анкари з Вашингтоном цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — гроші на війну будуть: Росія вигадала, як обійти санкції США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини