close-btn

Скільки в Україні задекларованих мільйонерів — Гетманцев

В Україні завершилась кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік. Результати показали, що в країні є тисячі мільйонерів

Скільки в Україні задекларованих мільйонерів

Фото: freepik.com

Так, станом на 1 травня 2024 року українці подали 172 тис. податкових декларацій, загальний річний дохід в яких становить 218,5 млрд грн.

Про це повідомив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в Telegram.

З суми доходів українців податкові зобов’язання до сплати в бюджет склади:

  • ПДФО — 4,8 млрд грн (на 2,1 млрд грн більше ніж торік);
  • військовий збір – 0,9 млрд грн (на 0,4 млрд грн, більше, ніж в аналогічному періоді минулого року).

Читайте також: Названо українських чиновників, які задекларували найбільше біткоїнів у 2023 році

Водночас 10,7 тис. українців задекларували річний дохід у сумі понад 1 млн грн. Порівняно з попереднім роком в Україні побільшало мільйонерів на 1,2 тис. осіб. В цих деклараціях визначено до сплати ПДФО та військового збору понад 1 млрд грн.

Гетманцев зазначив, що переважна кількість українців (120 тис.) подавали декларації за допомогою сервісу Державної податкової служби щодо передзаповнення декларації.

Screenshot

Фото: t.me/getmantsevdanil

Нагадаємо, Національний банк України встановив правила для громадян, що бажають перевозити валюту за кордон, що є важливим для мандрівників, які планують поїздки з України.

Без необхідності декларування, кожна особа може вивезти за кордон до 10 000 євро в еквіваленті. Якщо ж сума валюти перевищує цей ліміт, вона повинна бути задекларована.

За даними фінансового холдингу UBS, станом на кінець жовтня 2023 року у світі налічувалося понад 59,7 млн мільйонерів із загальним статком $158,26 трлн. Вони становлять 1,1% населення. У цей час кількість мільярдерів сягнула 2640 осіб. У яких містах живе найбільше заможних людей — читайте в нашому матеріалі.

Також ми писали, що великі компанії направили до державного бюджету України в перший місяць 2024 року майже в півтора раза більше податків, ніж у січні 2023-го.

Так, протягом січня від великого бізнесу в держбюджет надійшло 17,1 млрд грн. Це на 3,6 млрд грн (або в 1,3 раза) більше показників січня минулого року.

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

У Дії спростили подачу декларацій до НАЗК

Зеленський оприлюднив декларацію: як змінилися статки Президента

З яких доходів можна не подавати декларації – податкова

google news