Мільйонерів в Україні побільшало: Гетманцев назвав кількість

За результатами 2023 року річний дохід понад 1 млн грн задекларували 10,7 тис. осіб.
Мільйонерів в Україні побільшало: Гетманцев назвав кількість
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні завершилася кампанія з декларування доходів громадян за 2023 рік. За цей час кількість мільйонерів зросла на 1200 осіб, повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також:

Станом на 1 травня 2024 року громадянами подано понад 172 тис. податкових декларацій. 

"У поданих деклараціях задекларовано річний дохід у сумі 218,5 млрд грн, а податкові зобов'язання до сплати в бюджет ПДФО - у сумі 4,8 млрд грн, що на 2,1 млрд грн більше, ніж у минулому році, військового збору - 0,9 млрд грн, що на 0,4 млрд грн, більше, ніж в аналогічному періоді минулого року", - йдеться в повідомленні.

За інформацією нардепа, кількість громадян, які за результатами 2023 року задекларували річний дохід у сумі понад 1,0 млн грн, становить 10,7 тис. осіб (+1,2 тис. осіб порівняно з минулим роком). Такі українці мають сплатити ПДФО та військовий збір понад 1 млрд грн.

Читайте також:

Гетманцев додав, що значна частина громадян подали декларації з використанням сервісу ДПС щодо передзаповнення декларації, зокрема таким сервісом скористалися більше ніж 120 тис. громадян.

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за 2023 рік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK