Пільговий тариф на електроенергію для населення: скільки коштує світло у травні

Якою буде вартість електроенергії у травні та як може подорожчати комунальна послуга

Уряд продовжив дію пільгового тарифу на електроенергію для населення. Однак діятиме тариф до 31 травня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію прем'єр-міністра України Денис Шмигаль. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 26 квітня.

“Уряд ухвалює рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення - 2 гривні 64 копійки за кіловат. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня”, - повідомив очільник уряду.

Також відповідна постанова “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 № 483” опублікували на Урядовому порталі.

В Україні підвищення тарифів на електроенергію на 2024 рок не анонсували, однак ухвалення такого рішення не виключають. Приміром, народний депутат України Олексій Кучеренко зазначив, що ймовірно будуть спроби підвищити вартість електроенергії приблизно до 3,5 грн за 1 кВт-год. “Однак, зараз не можу сказати, чи буде ухвалене відповідне рішення”, - підсумував він.

Варто зазначити, що російські війська завдали значних збитків енергетичній системі України. Розмір збитків сягає щонайменше сто мільйонів євро. Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" наприкінці березня.

При цьому окупанти продовжують обстрілювати та руйнувати енергосистему України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у передмісті Києва провели евакуацію. Що сталося, читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися