Незламні: українка виготовляє свічки у Швеції

Леся Коломієць. Скриншот: kanaldim.tv

Леся Коломієць родом із Хмельниччини. Зараз вона із дітьми живе у Швеції. За кордоном жінка наважилася відродити свій бізнес свічок, який успішно розвивала в Україні до повномасштабного вторгнення. Що з цього вийшло, дізнавайтеся у програмі "Ранок Вдома".

Леся Коломієць родом з Хмельниччини, за фахом графічна дизайнерка. Проте її все життя приваблювала творчість. Тож після народження двох дітей вона наважилася відкрити власну майстерню з виготовлення свічок. Деякий час навчалася, а потім почала виготовляти продукцію. До 2021 року Леся вже мала постійний дохід та відданих клієнтів.

"Були замовлення. Коли клієнти вдячні, це дуже надихає. Як відбулось повномасштабне вторгнення, перше, що я склала з собою валізу, — це вишиванка та матеріали для виготовлення свічок", — розповідає майстриня, переселенка з Хмельницької області Леся Коломієць.

Леся з дітьми вимушено поїхала до Швеції. Там вже тривалий час проживає її сестра. Вона і прихистила рідних.

"Це було дуже важко морально. Я розуміла, що треба було рятувати дітей. Я не знаю, як нам далеко може зайти. Це війна. Буквально 26 лютого 2022 року ми всією сім'єю з двома собаками виїхали машиною", — пригадує майстриня.

Опанувати себе й адаптуватися на новому місці допомогли психологи. Після роботи з фахівцями Леся Коломієць почала думати, як відродити власну справу у Швеції. Майстриня замовила потрібні матеріали та взялася до роботи. Згодом прийшли й клієнти. Спершу українці, а згодом — місцеві.

"Через Instagram купують українці. Шведи купують офлайн. Я виставляю свої роботи в салоні краси", — зізналася Леся Коломієць.

Свічки Леся виготовляє з якісного воску, додає лише природні ароматизатори. Вже має чималий асортимент. Майстриня продовжує експериментувати з формою та текстурою, робить свічки з бетону, планує їх виробляти й з гімалайської солі, а також хоче брати участь у місцевих ярмарках, аби продемонструвати вміння та працьовитість українців за кордоном.

Читайте також: Відтворила гердан Лесі Українки: як режисерка монтажу популяризує українські етноприкраси з бісеру

Прямий ефір