За тиждень в Одесі захворіло понад дві тисячі людей: ці віруси циркулюють

В Одесі знизилася захворюваність на гострі кишкові інфекції

Останні дані від Одеського обласного центру контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я України свідчать, що за минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип захворіли 2333 мешканці Одеси, з яких 77,4% - діти віком до 17 років. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип перебуває на рівні, нижчому за епідемічний поріг на 55,8%, що відповідає сезонним тенденціям для цього періоду року.

Щодо COVID-19, за останній тиждень лише двоє мешканців Одеси захворіли, при цьому серед дітей випадків захворювання не зафіксовано.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції також показала спад, склавши 41 випадок за минулий тиждень, що становить зниження на 32,8%, з них 53,7% стосується дітей.

Проаналізовано 10 проб води з міських джерел на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб на санітарно-хімічні показники, усі вони відповідають нормам.

Досліджено також 7 проб морської води з пляжів Одеси, які також відповідають санітарним вимогам.

Нагадаємо, в Одеській області зареєстровано групову захворюваність на кашлюк у с. Лиманське серед учнів ліцеїв № 1, 2. Всього захворіло 25 дітей, з них у 9 діагноз підтверджено лабораторно, іншим 16 хворим встановлено клініко-епідеміологічно. Всі діти лікуються амбулаторно. Ліцеї переведено на заочний режим, а протиепідемічні заходи вживаються для запобігання подальшого поширення захворювання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися