Заварні млинці виходять тонкими й ніжними, а секрет приготування полягає в тому, що в тісто додається окріп.

Млинці подавайте зі сметаною, джемом або загорніть у них будь-яку начинку. Вони добре відстають від сковорідки та легко перевертаються.

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г
  • кефір – 500 мл
  • яйце – 2 шт.
  • вода (окріп) – 250 мл
  • сода – 0,5 ч. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • олія

Спосіб приготування:

Збиваємо віничком яйця, цукор і сіль. Додаємо кефір та перемішуємо.

В кип’ячену воду всипаємо соду та перемішуємо. До цієї маси поступово, швидко й ретельно перемішуючи, додаємо олію та просіяне борошно. З’єднуємо з кефірною масою, знову все перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На розпечену сковороду, змащену олією, розподіляємо тонкий шар тіста та обсмажуємо млинці на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.

  • Сковорідку можна змастити лише перед приготуванням першого млинця (все залежить від вашої сковороди).
  • Інгредієнти мають бути кімнатної температури.
  • Кефір можна використовувати будь-якої жирності.

Популярне: