Заварні млинці виходять тонкими й ніжними, а секрет приготування полягає в тому, що в тісто додається окріп.
Млинці подавайте зі сметаною, джемом або загорніть у них будь-яку начинку. Вони добре відстають від сковорідки та легко перевертаються.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- кефір – 500 мл
- яйце – 2 шт.
- вода (окріп) – 250 мл
- сода – 0,5 ч. л.
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- олія
Спосіб приготування:
Збиваємо віничком яйця, цукор і сіль. Додаємо кефір та перемішуємо.
В кип’ячену воду всипаємо соду та перемішуємо. До цієї маси поступово, швидко й ретельно перемішуючи, додаємо олію та просіяне борошно. З’єднуємо з кефірною масою, знову все перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
На розпечену сковороду, змащену олією, розподіляємо тонкий шар тіста та обсмажуємо млинці на середньому вогні до золотавого кольору з обох боків.
- Сковорідку можна змастити лише перед приготуванням першого млинця (все залежить від вашої сковороди).
- Інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- Кефір можна використовувати будь-якої жирності.
Популярне: