close-btn

SpaceX відкрила бронювання місць для польотів у космос

Компанія SpaceX почала приймати запити на бронювання місць для польотів на орбіту Землі у кінці 2024 року

SpaceX відкрила бронювання місць для польотів у космос

SpaceX відкрила бронювання місць для польотів у космос Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com

Ілон Маск і його команда в SpaceX вже більше десяти років працюють над розширенням доступу до космосу, як для компаній, що мають на меті вивести супутники на орбіту, так і для астронавтів-початківців, які бажають здійснити політ у космос. Незважаючи на деякі невдачі і кілька вибухів, ракетна компанія тепер прагне організовувати космічні польоти для громадськості.

На сайті SpaceX з’явилася сторінка для бронювання польотів на двох різних типах космічних кораблів – Dragon і Starship.

На сторінці є посилання для тих, хто хоче дізнатися про бронювання польотів до чотирьох пунктів призначення: Міжнародної космічної станції, Місяця, Марса і навколоземної орбіти. Всі польоти мають різні прогнозовані терміни, але найближчий з них запланований на кінець 2024 року.

Капсула Dragon використовується для перевезення до семи пасажирів на навколоземну орбіту. Космічний корабель є одним з головних успіхів компанії, оскільки він повернув Америці можливість доставляти астронавтів NASA на МКС і назад. Dragon також використовується для повернення вантажів на Землю.

SpaceX прагне, щоб Starship став повністю багаторазовим космічним кораблем для перевезення великої кількості пасажирів і вантажів. Хоча він все ще перебуває на стадії тестування, плани щодо нього включають інтегровану секцію корисного навантаження і можливість перевезення пасажирів і вантажів на навколоземну орбіту, Місяць і Марс.

Цікаве по темі: Як супутники SpaceX погіршують клімат Землі — відповідь вчених

Деталі місій SpaceX

Першим на порядку денному польотів є навколоземна орбіта; компанія матиме місця та можливості для досліджень наприкінці 2024 року, як стверджується на сайті. Політ триватиме від 3 до 6 днів і перевозитиме від двох до чотирьох пасажирів. Корабель буде здійснювати виток навколо Землі кожні 90 хвилин, а пасажири подорожуватимуть на висоті від 180 до 300 миль (290-483 км) над планетою. Що стосується огляду, то 360-градусний купол діаметром 46 дюймів (1,1 м) є частиною дизайну корабля.

Наступною місією в планах SpaceX є політ для відвідування та проведення досліджень на космічній станції, бронювання квитків на який буде доступне вже у 2025 році. Подорож триватиме 10 днів, і в ній візьмуть участь чотири пасажири.

Місія на Місяць поки що не має чітких термінів, але деякі деталі на сайті є. Очікується, що місія триватиме 7 днів і перевозитиме до 12 пасажирів з приватними каютами, ймовірно, на кораблі Starship. Пасажири відлетять приблизно на 240 000 миль (386 243 км) від Землі.

На сайті доступна обмежена інформація про будь-яку можливу комерційну місію на Марс, де вказано, що тривалість доби на планеті становить 24 години і 37 хвилин, а сила гравітації – приблизно 38% від земної. Пасажирам слід очікувати, що середня відстань від Землі становитиме 140 млн миль (225 млн км). Рейс не має конкретної дати, та термінів, коли можна буде забронювати квитки.

За словами SpaceX, для забезпечення безпеки пасажири отримають шолом, надрукований на 3D-принтері, з індивідуальною підкладкою. У шоломі будуть розміщені мікрофони для зв’язку і клапани, які регулюють системи тиску в скафандрі.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Ілон Маск показав роботу Starlink через смартфон без спецобладнання

У Starlink зʼявиться портативна переносна тарілка

SpaceX побудує завод для виготовлення найбільших у світі ракет

За матеріалами: My San Antonio.

google news