close-btn

Скільки Ощадбанк заробив у 2023 році та як розподілив прибуток

Ощадбанк опублікував річний фінансовий звіт за 2023 рік

Скільки Ощадбанк заробив у 2023 році та як розподілив прибуток

Скільки Ощадбанк заробив у 2023 році та як розподілив прибуток Фото: bank.gov.ua

Ощадбанк опублікував консолідовану фінансову звітність за 2023 рік, затверджену його акціонером та підтверджену зовнішнім аудитором.

Про це йдеться в пресрелізі банку.

Це означає, що фінансова звітність відображає достовірно, в усіх суттєвих аспектах фінансовий стан банку станом на 31 грудня 2023 року та фінансові результати за 2023 рік відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) та відповідає вимогам Закону України щодо складання фінансової звітності.

Обсяг активів Ощадбанку згідно зі звітом про фінансовий стан на кінець 2023 року становить 346,5 млрд грн (на 28,7% більше ніж цей показник станом на кінець 2022 року, коли він становив 269,3 млрд грн).

Цікаве по темі: Ощадбанк пропонує бізнесу безкоштовну експертизу ЗЕД-контрактів

За остаточними результатами 2023 року Ощадбанк отримав 9,25 млрд грн прибутку до оподаткування. Це історично найкращий результат банку. Чистий прибуток після оподаткування становить 5,98 млрд грн.

Ощад посідає друге місце за обсягом активів та прибутковістю серед українських комерційних банків, а також утримує лідерство за кількістю відділень.

Чистий процентний дохід Ощадбанку збільшився на 26% до 19 млрд грн, чистий комісійний дохід зріс на 12% до 6,6 млрд грн.

Операційний прибуток становить майже 12 млрд грн, що в півтора разу перевищує результат попереднього року. На підсумковий фінансовий результат також вплинули переоцінки фінансових інструментів у портфелі цінних паперів та підвищення податку на прибуток.

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України чистий прибуток Ощадбанку за 2023 рік розподіляється наступним чином:

  • 30% чистого прибутку в сумі 1,8 млрд грн – на виплату дивідендів до державного бюджету;
  • 5% чистого прибутку в сумі 299 млн грн – до резервного фонду;
  • 65% чистого прибутку в сумі 3,9 млрд грн – на покриття накопичених збитків минулих років.

Нагадаємо, що Ощадбанк ввів ідентифікацію через відеодзвінок. Ця послуга доступна для внутрішньо-переміщених осіб (ВПО), за рахунками яких банком встановлено обмеження. Після вдалої ідентифікації усі ліміти будуть повернуті до стандартних значень.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Як дізнатися свій IBAN онлайн: інструкція для Приват24, monobank, Ощад 24/7 та Райффайзен

Ощадбанк та Elvorti запустили нову програму фінансування для аграріїв

Ощадбанк запровадив платежі за допомогою QR-коду в ОщадPAY

google news