close-btn

Колишні працівники Revolut створили гібридну криптобіржу X10

Нова криптоплатформа X10 під керівництвом екскерівника Crypto Ops у Revolut Руслана Фахрутдінова поєднала в собі найкраще з CeFi та DeFi

Колишні працівники Revolut створили гібридну криптобіржу X10

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com

Колишні співробітники Revolut оголосили про запуск гібридної криптобіржі X10, що використовує рушій StarkEx Layer 2. Вона почала працювати відсьогодні в тестовій мережі.

У першому раунді фінансування криптовалютної біржі вдалось залучити $6,5 млн. Серед інвесторів: Tioga Capital, Semantic Ventures, Cherry Ventures, StarkWare і Cyber Fund, а також ангельські інвестори, такі як керівники Revolut і співзасновник Lido Костянтин Ломашук.

Платформу створили, щоб поєднати швидкість, виконання та функції централізованої біржі з самоохороною та розрахунками в ланцюжку, пов’язаними з децентралізованими біржами. Це одночасно покращить затримки, пропускну здатність та ліквідність. Водночас X10 уникає недоліків прозорості та безпеки централізованих бірж, а також ризику втрати коштів у таких випадках, як крах FTX.

Читайте також: Криптобіржа Binance запустила платформу для аірдропів і Web3-квестів

X10 була заснована колишніми співробітниками Revolut, які спеціалізуються на розробці фінансових продуктів, і очолюється колишнім керівником Crypto Ops фінтех-компанії Русланом Фахрутдіновим.

Як працює X10

X10 функціонує як гібридна центральна біржа книги лімітованих замовлень з обробкою замовлень, узгодженням, оцінкою ризику позиції та послідовністю транзакцій, що обробляються поза мережею.

Команда платформи зазначає, що покращена затримка та пропускна здатність є перевагами для маркет-мейкерів, що призводить до звуження спредів, більшої ліквідності та актуальних цін.

Управління торговими розрахунками здійснюється в ланцюжку за допомогою механізму рівня 2 StarkEx. Також система використовує незалежних постачальників оракулів для отримання ринкових цін і допомагає захиститися від маніпуляцій з цінами, забезпечуючи точне відображення вартості активів.

Нагадаємо, Bybit, провідна криптовалютна біржа, опублікувала звіт, в якому прогнозується серйозне обмеження пропозиції біткоїнів на біржах протягом наступних дев’яти місяців. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також ми писали, що децентралізована біржа криптовалют Uniswap отримала «повідомлення Wells» від Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

«Повідомлення Wells» — це документ SEC, що попереджає компанію про можливе порушення справи. Зазвичай регулятор надсилає його перед подачею офіційного позову або дає останню можливість спростувати звинувачення.

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

Засновник Dogecoin прокоментував крах крипторинку

Кеті Вуд зробила довгостроковий прогноз щодо Ethereum

KUNA призначила нового очільника ради директорів

За матеріалами The Block

google news