Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стратегічне місто, яке так хоче РФ, може опинитись в оточенні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегічне місто, яке так хоче РФ, може опинитись в оточенні

Сергій Грабський зазначає, що російські війська намагаються наступати з кількох напрямків для того, щоб взяти місто Часів Яр в оперативний мішок.

1 травня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Російські загарбники здійснюють комбінований наступ на місто Часів Яр на Донеччині. Ворог  постійно нав'язує  українським  захисникам ближній бій. Про це  під час ефіру  Radio NV  розповів військовий  аналітик Сергій Грабський.

Стратегічне місто, яке так хоче РФ, може опинитись в оточенні

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел

"Флангові атаки для того, щоб перетворити наше угруповання в напівоточене — [взяти його в — ред.] оперативний мішок, як вони кажуть. Але при цьому вони не зменшують тиску з фронту для того, щоб наші підрозділи не мали змогу відійти", — каже експерт.

Окупанти хочуть "підчепити" українських  бійців, щоб  примусити їх почати  ближній бій, щоб надалі подалі  оточити, каже військовий.  Як він продовжив, це -  маневр типової  тактики, що трансформується в спробу противника прорватись на північному напрямку через Богданівку і на півдні через Іванівське.

За його словами,  РФ докладе  значних  зусиль  для концентрації сил на трасі, яка поєднує Часів Яр з Костянтинівкою.

"Агресор розуміє, що ця траса для нас важлива, і розуміє, що по ній легше здійснювати приміщення сил та засобів. Разом з тим ми так само усвідомлюємо, наскільки важливою є ця траса, і впевнено тримаємо там оборону", — замітив  Грабський.

Ще він зробив припущення, що спроби тиску на місто не припинятимуться навіть після 9-го травня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін планував закінчити війну в Україні до 9 травня. Росіяни до останнього сподівалися, що США не погодять виділення Україні такої важливої допомоги. Коли Путін розраховував закінчити війну? Чи змінилися цілі ворога на фронті?  

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що країна-агресор всерйоз планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США.  
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини