Швейцарія скасувала концерт російської оперної співачки Нетребко

Офіційно причиною скасування концерту стала близькість виступу до мирної конференції щодо України.
Швейцарія скасувала концерт російської оперної співачки Нетребко

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня.
 
Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Нетребко, заявили, що думки щодо політичної позиції солістки залишаються суперечливими.

Офіційно причиною скасування концерту стала близькість виступу до мирної конференції щодо України, яка має відбутися в середині червня поряд із Люцерном.
 
Місцева влада попросила KKL скасувати концерт у зв'язку з підвищеним ризиком порушення громадського порядку. Уряд кантону Люцерн попередив про можливі заворушення та протести у місті.
 
Менеджмент російської співачки заявляє, що у березні 2022 року, після вторгнення Росії в Україну, Нетребко зробила кілька заяв, "у яких виступила проти війни та закликала до миру в Україні… і вона не поверталася до Росії".

З 2006 року Нетребко мешкає в Австрії, маючи як російське, так і австрійське громадянство. У червні та серпні у неї заплановані виступи в Мілані, Вероні (Італія), Лінці (Австрія) та Мадриді (Іспанія).
 
Нагадаємо, Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Українська сторона очікує, що у цьому заході візьмуть участь 80-100 країн світу. В Офісі президента України виключили участь Росії у першому Саміті миру, але існує ймовірність, що її представники будуть на другому саміті.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK