Головна Новини Світ Росія Молдова – наступна ціль РФ. Які неприємності Кремль готує для Кишинева
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова – наступна ціль РФ. Які неприємності Кремль готує для Кишинева

Москва спробує змінити владу в Молдові на проросійську

1 травня 2024, 21:41
Поділіться публікацією:

Молдова – ще одна країна, де Росія докладає максимальні зусилля, щоби змінити владу та дестабілізувати ситуацію, заявив політолог Віталій Кулик.

Молдова – наступна ціль РФ. Які неприємності Кремль готує для Кишинева

Молдова може стати наступною жертвою РФ. Фото з відкритих джерел

Як відомо, у Молдові готуються референдум щодо членства в ЄС та вибори президента. Експерт відзначив, що соціологія показує, що у Майї Санду є великі проблеми з підтримкою громадян, зокрема її партія програла місцеві вибори. Натомість проросійські політичні партії мають систему скупки голосів, що забезпечує їм необхідний результат. При цьому Санду та її правляча партія зробили все можливе, щоби унеможливити створення коаліції з іншими проєвропейськими партіями.

"РФ намагається розхитувати ситуацію в Молдові через новостворений проросійський блок "Побєда", який отримує фінансування з Москви. Також як на центр дестабілізації у Молдові Росія робить ставку на Гагаузію. Керівниця Гагаузії Євгенія Гуцул представляє проросійську партію "Шор". Гуцул активно розкручує Кремль, її особисто приймав Путін, після чого їй організували тур по Росії", — розповів Віталій Кулик.

За словами політолога, для зміни влади в Молдові росіяни будуть використовувати не лише соціалістів, партію "Шор", блок "Побєда", але й мера Кишинева Іона Чебана, який нібито проєвропейський, але насправді вже зараз заявляє про готовність вступати в коаліцію з соціалістами і "Шор", якщо від співпраці відмовиться партія Санду.

"Якщо до влади прийде Іон Чебан і створить коаліцію з проросійськими силами, а заборонена партія "Шор" повернеться в країну, Кремль фактично отримає можливість сформувати в Молдові проросійський уряд. У такому випадку Молдова випаде з логістичного ланцюга поставок озброєння в Україну. Ми отримаємо на кордоні ще одну Угорщину", — додав політолог. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини