Головна Новини Суспільство події Температура впаде до -3°: в Україну йде тривале та сильне похолодання
commentss НОВИНИ Всі новини

Температура впаде до -3°: в Україну йде тривале та сильне похолодання

Це похолодання буде доволі тривалим, заявив

1 травня 2024, 22:45 comments6886
Поділіться публікацією:

На території України  очікують  досить  сильне та  тривале за часом похолодання. Про це написав, оприлюднивши свій прогноз синоптик  Ігор Кібальчич.

Температура впаде до -3°: в Україну йде тривале та сильне похолодання

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

"У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура почне поступово підвищуватися", — прогнозує  синоптик.

Як він повідомляє, особливо прохолодними будуть ночі. В  кількох областях, крім південних українських   регіонів та Криму, можливі заморозки на поверхні ґрунту, а на територіях західних, північних та східних областей місцями в повітрі до -3 °С.

Як продовжив Ігор Кібальчич, перші заморозки в травні  прийдуть вже в кінці  цього тижня. 5 травня в центральних, південних та східних областях  прогнозують короткочасні дощі й на  окремих територіях грози. Стовпчик термометра вночі  показуватиме +6…+11 °С, а в північних  регіонах місцями заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі 0…-3 °С. Вдень на свято  Великодня  повітря прогріється до +13…+18 °С, на Закарпатті та півдні Одещини — до +22 °С.

Перші кілька травневих днів  в українських регіонах  будуть теплими, без дощів та сонячними. Дощі  прийдуть  2 травня, але на території  крайнього  півдня. Але вже  в кінці тижня, 4 травня, погода буде змінюватися. Невеликі короткочасні дощі та грози, як повідомляють в Укргідрометцентрі, будуть вночі на Закарпатті, а вдень — і в більшості областей на Правобережжі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про прогноз погоди на Великодні свята в Україні. Далі Наталя Птуха  попередила, що 3 травня будуть зміни. Над більшістю  областей  України стане похмуро, а в південних, південно-західних та частині центральних регіонів можливі короткочасні дощі та окремі грози.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини