Головна Новини Світ США США ввели нові санкції проти РФ: кого торкнулися обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

США ввели нові санкції проти РФ: кого торкнулися обмеження

Під санкції потрапили близько 200 фізичних та юридичних осіб

2 травня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

США ввели санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу Росії та допомагають агресору ухилятися від обмежень

США ввели нові санкції проти РФ: кого торкнулися обмеження

США посилили тиск на РФ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Міністерство фінансів США, пакет санкцій спрямований на військово-промислову базу та програми РФ щодо хімічної та біологічної зброї, а також на фізичних і юридичних осіб у третіх країнах, які допомагають РФ купувати компоненти для виробництва озброєння.

Зокрема, США наклали санкції на майже 60 осіб з Азербайджану, Бельгії, Китаю, Росії, Словаччини, Туреччини та ОАЕ, які дозволяють Кремлю купувати технології та обладнання.

Повідомляється, що понад 100 організацій, що потрапили в санкційний список, працюють в технологічному, оборонному, виробничому та транспортному секторах економіки Росії.

Інший блок санкцій стосується основних імпортерів бавовняної целюлози, нітроцелюлози та ключових її компонентів, а також двох постачальників із Китаю.

Крім того, Держдеп США наклав санкції на понад 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням від санкцій проти Росії або пов'язані з програмами хімічної і біологічної зброї та оборонно-промисловою базою РФ.

Також Держдеп ужив обмежувальних заходів проти енергетичного, металургійного та гірничодобувного сектора Росії та запровадив додаткові санкції у зв'язку із загибеллю опозиціонера Олексія Навального.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українській армії складно стримувати наступ російських загарбників через брак артилерійських снарядів та броньованої техніки, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Головна проблема на сьогоднішній день — нестача не самої зброї, а снарядів. У першу чергу, не вистачає боєприпасів до артилерійських систем. Через нестачу снарядів спочатку росіяни криють артилерією наші позиції, а потім ворожа піхота має можливість до них підійти", — розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що перед призначенням на високі пости російських чиновників необхідно перевіряти на сексуальну орієнтацію, заявив депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн. "Я не бачу в такій перевірці нічого ганебного і поганого. Захист традиційних сімейних цінностей — один із постулатів державної політики. До людей, які здійснюють державну політику, необхідно підходити особливо прискіпливо", — сказав Олександр Хінштейн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини