Головна Новини Світ США США підтвердили: РФ використовує проти ЗСУ заборонену хімічну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

США підтвердили: РФ використовує проти ЗСУ заборонену хімічну зброю

Штати ввели проти Росії санкції за використання хімічної зброї

2 травня 2024, 00:45 comments1040
Поділіться публікацією:

Росія неодноразово застосовувала проти ЗСУ заборонену хімічну речовину хлорпікрин.

США підтвердили: РФ використовує проти ЗСУ заборонену хімічну зброю

РФ використовує хімічну зброю. Фото з відкритих джерел

Державний департамент США констатував, що російська армія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень, що порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї.

У повідомленні Держдепу наголошується, що застосування таких хімічних речовин не є поодиноким випадком та, ймовірно, зумовлене прагненням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій та досягти тактичних переваг на полі бою.

У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони РФ, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. Під санкції також потрапили чотири компанії, причетні до програми хімічної зброї РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українській армії складно стримувати наступ російських загарбників через брак артилерійських снарядів та броньованої техніки, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Головна проблема на сьогоднішній день — нестача не самої зброї, а снарядів. У першу чергу, не вистачає боєприпасів до артилерійських систем. Через нестачу снарядів спочатку росіяни криють артилерією наші позиції, а потім ворожа піхота має можливість до них підійти", — розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що перед призначенням на високі пости російських чиновників необхідно перевіряти на сексуальну орієнтацію, заявив депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн. "Я не бачу в такій перевірці нічого ганебного і поганого. Захист традиційних сімейних цінностей — один із постулатів державної політики. До людей, які здійснюють державну політику, необхідно підходити особливо прискіпливо", — сказав Олександр Хінштейн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

2 травня 2024, 10:39

підтвердили І ЩО ?


Новини