Мобільна техніка

Чи варто оновлювати свій Xiaomi Mi 11 Lite?

0

Mi 11 Lite був найдоступнішим пристроєм у серії Mi 11. Пристрій був представлений Xiaomi в першій половині 2021 року. Він був анонсований у двох варіантах — 4G і 5G. Обидві моделі мають однаковий набір специфікацій, за винятком чіпсета.

Нещодавно Xiaomi припинила підтримку програмного забезпечення для моделі 4G. Версію 5G також має спіткати подібна доля найближчим часом. Якщо у вас є цей телефон, можливо, ви думаєте, чи варто оновлювати свій пристрій.

1. Що робить Xiaomi Mi 11 Lite особливим?

Xiaomi Mi 11 Lite, як випливає з назви, є тонким і легким смартфоном. Пристрій був найлегшим телефоном 5G на момент його випуску. Обидві моделі 4G і 5G мають товщину всього 6,8 мм. Однак варіант 4G дещо легший — 157 г порівняно з вагою версії 5G — 159 г.

Пристрій також має збірку преміум-класу. Він має скляний сендвіч-дизайн, доповнений пластиковою рамою. Камери не надто стирчать, як на більшості смартфонів сьогодні. Таким чином, він не тільки гладкий і легкий, але й чистий.

2. Як виглядає Xiaomi Mi 11 Lite у 2024 році?

Внутрішні компоненти Xiaomi Mi 11 Lite були найкращими з доступних за своєю ціною на момент випуску. Модель 4G має найпотужніший чіп середнього класу, тобто Snapdragon 732G. У той час як варіант 5G містить процесор Snapdragon 780G.

Ці чіпсети поєднуються з оперативною пам’яттю LPDDR4x і накопичувачем UFS 2.2. Технічні характеристики сьогодні можуть здатися застарілими, але пристрій достатньо швидкий для повсякденних операцій, хоча він повільніший, ніж новіші продукти.

6,55-дюймовий FHD+ OLED-дисплей може відтворювати вміст HDR. Однак він обмежений частотою оновлення 90 Гц, тоді як зараз нормою є 120 Гц. 

Будучи тонким і легким смартфоном, телефон містить невеликий акумулятор ємністю 4250 мАг, який заряджається на 33 Вт. Таким чином, витривалість порівняно нижча, ніж у нових продуктів, особливо з батареєю, яка пройшла кілька циклів заряджання протягом багатьох років.

Нарешті, камери здатні, але вони відстають від останніх телефонів як з точки зору апаратного забезпечення, так і з точки зору обробки зображень. Але він отримав 5-мегапіксельну телемакрокамеру, якої сьогодні не пропонує жоден інший смартфон.

3. Чи можете ви продовжувати користуватися Xiaomi Mi 11 Lite у 2024 році та далі?

Обидва варіанти 4G і 5G Xiaomi Mi 11 Lite все ще можна використовувати у 2024 році. Фактично, ви можете продовжувати користуватися телефоном принаймні ще пару років. Щоб отримати загальний кращий досвід, ми радимо користувачам замінити батарею. Це настійно рекомендується для людей, які користуються телефоном з моменту запуску.

Варіант 4G більше не отримуватиме оновлення програмного забезпечення. Незабаром ми очікуємо те саме для версії 5G.  У будь-якому разі пристрій зараз завантажує Android 13. Тож протягом наступних кількох років проблем із сумісністю програм не буде.

4. Чому варто оновити Xiaomi Mi 11 Lite?

Xiaomi Mi 11 Lite можна використовувати без будь-яких проблем, хоча його програмна підтримка припинилася. Але є кілька причин, чому ви можете перейти на новіший телефон. Можливо, ви придбали Mi 11 Lite залежно від ваших потреб. Але з роками ваші вимоги можуть змінитися.

Тому ви можете оновити смартфон до новішого, якщо вам потрібен потужніший пристрій із кращими камерами, довшим часом автономної роботи та швидшою підтримкою заряджання. Однак, якщо ви задоволені враженнями, ми не бачимо жодної причини для вас міняти телефон.

Comments

Comments are closed.