Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді РФ відводить війська із Запорізької області: куди може перекинути
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді РФ відводить війська із Запорізької області: куди може перекинути

ISW проаналізував можливе перекидання російських десантних дивізій на східний напрямок

2 травня 2024, 07:37 comments4049
Поділіться публікацією:

Російське командування може ухвалити рішення про те, щоб передислокувати дві повітряно-десантні дивізії із Запорізької до Донецької області для посилення поточних наступальних операцій. Це дозволить військам агресора утримати ситуацію і наступати, доки ВСУ не отримають повноцінну військову допомогу США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Чи справді РФ відводить війська із Запорізької області: куди може перекинути

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські військові можуть перекинути частини 76-ї та 7-ї повітряно-десантних дивізій із Запорізької області у напрямку східної України, ймовірно, для посилення та інтенсифікації поточних наступальних операцій.

Незважаючи на це, ISW поки не знайшов підтвердження того, що частини 76-ї та 7-ї дивізій ВДВ були передислоковані на інші напрямки, хоча російські та українські повідомлення є важливими, і будь-яка передислокація ВДВ із Запорізької області на схід України потребує більш ретельного вивчення в найближчі дні.

У звіті зазначають, що будь-яка передислокація цих підрозділів надасть російським військам можливість інтенсифікувати наступальні операції та чинять більший тиск на українські сили, незалежно від того, де вони будуть розташовані.

ISW не дає оцінки того, який район є найімовірнішим для передислокації сил російських ПДВ, якщо така взагалі станеться.

Водночас військові фахівці продовжуватимуть відслідковувати повідомлення про можливу передислокацію частин 76-ї та 7-ї дивізій ПДВ, оскільки це становить значний ризик для спроможності України уповільнити продовження російських наступальних операцій на сході України найближчими тижнями до прибуття американської допомоги у сфері безпеки. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — прогноз на травень: з якими викликами зіткнеться Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини