Головна Новини Світ Польща Польща хоче організувати на рівні ЄС саміт із Україною: що це дасть
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща хоче організувати на рівні ЄС саміт із Україною: що це дасть

Дуда планує при головуванні Польщі в ЄС ініціювати два саміти, один із них з Україною

2 травня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що під час головування країни в Європейському Союзі наступного року Варшава має зосередитись, серед іншого, на питанні євроінтеграції України та ліквідації наслідків російської агресії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Польське радіо". 

Польща хоче організувати на рівні ЄС саміт із Україною: що це дасть

Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

Польський президент зазначив, у першій половині 2025 року Варшаві слід організувати два саміти – з Україною та зі Сполученими Штатами Америки. 

Анджей Дуда пояснив, що ці саміти, організовані під час головування Польщі в ЄС, мають бути зосереджені на питаннях відновлення України та вступу країни до Євросоюзу. Таку пропозицію Дуда озвучив під час виступу у Президентському палаці з нагоди 20-річчя вступу Польщі до ЄС.

"Я вважаю, що ми повинні організувати в Польщі два європейські саміти саме для того, щоб наголосити на важливості цих найважливіших елементів розвитку Європи для майбутнього", — зазначив польський лідер.

Анджей Дуда уточнив, що виступає за організацію саміту ЄС – США та другого саміту ЄС – Україна, який буде "зосереджений на питаннях відновлення України та вступу України до Європейського Союзу".  

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Анджей Дуда в інтерв'ю The Wall Street Journal пояснив, що Польща не збиває російські ракети над своєю територією, оскільки не хоче спричинити руйнування своєї інфраструктури, а також не спровокувати втягування НАТО у війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Анджей Дуда розповів, що зможе зупинити новий російський наступ. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини