Головна Новини Політика зовнішня політика Саміт миру: Кулеба підтвердив, що Росія може приєднатися до переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт миру: Кулеба підтвердив, що Росія може приєднатися до переговорів

Дмитро Кулеба пояснив, чому Україна не запрошує РФ на Глобальний саміт миру

2 травня 2024, 10:17
Поділіться публікацією:

Глобальний саміт миру у Швейцарії справді пройде без Росії, але після саміту може відбутися спілкування з Росією, і вона може стати частиною переговорів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Foreign Policy".

Саміт миру: Кулеба підтвердив, що Росія може приєднатися до переговорів

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС України зазначив, що сьогодні сідати за стіл переговорів з Росією немає сенсу, оскільки від неї не можна буде домогтися сумлінних дій. А Глобальний саміт миру передбачає коаліцію країн, яка поділяє одні й самі принципи.

"Ми знаємо, що немає сенсу садити Росію за стіл переговорів, якщо ви не можете домогтися від неї сумлінних дій. Є тільки два способи привести Росію до ситуації, коли вона буде діяти сумлінно. Перший — це успіх на полі бою, а другий — створення коаліції країн, які поділяють одні й ті самі принципи та підходи", — заявив топ-дипломат.

Тому, за словами Дмитра Кулеби, у Глобальному саміті миру не передбачається участі Росії. Тому що мета цього саміту — об'єднати країни, які розділяють принципи та підходи, на основі яких вони будуватимуть подальші дії.

Дмитро Кулеба додав, що лише після саміту може відбутися спілкування з Росією, і вона може стати частиною переговорів.

"Зрештою, не можна покласти край війні без обох сторін", — наголосив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія намагається зірвати ініційований Україною саміт миру в Швейцарії, запланований на червень. У тому числі – запускаючи фейки про нібито готовність Києва домовлятися безпосередньо з Москвою. У свою чергу, Україна намагається домогтися участі в саміті не лише тих країн, що підтримують її у боротьбі з російською агресією, а й умовних нейтралів Глобального Півдня, а особливо – Індії та Китаю, що входять до "Великої двадцятки". Що може статися до саміту серйозно змінюючи розклад сил? Які очікування від самої зустрічі у Швейцарії? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини