Було атаковано енергетичні об’єкти у Курській та Смоленській області та НПЗ у Краснодарському краї

Головне за день:

У ніч проти 2 травня безпілотники атакували російські регіони, пошкодивши об’єкти енергетичної інфраструктури в кількох із них. 

За даними російського Міноборони, ППО “знищено та перехоплено 12 українських БПЛА” з яких: п’ять – над територією Брянської області, один – над територією Курської області, один – над територією Білгородської області, два – над територією Ростовської області та три – над територією Краснодарського краю.

У Смоленській області удар прийшовся по об’єкту в Рославльському районі на південному сході регіону. На місці події працюють екстрені та правоохоронні служби, потерпілих немає, повідомив губернатор Василь Анохін.

Також читайте: У росії – нічний переполох: вибухало та звучала сирена

В Орловській області дрони атакували два райони — Глазунівський та Свердловський. Під час їхнього знешкодження безпілотники пошкодили енергетичну інфраструктуру. 

Частково було порушено електропостачання, повідомив губернатор Андрій Кличков. Постраждалих нема, на місці працюють оперативні служби, уточнив він.

На півдні Курської області було збито українського безпілотника літакового типу. Атака дрона спричинила пошкодження лінії електропередач у селищі Понирі в Обоянському районі. Населений пункт залишився без світла, повідомив губернатор Роман Старовойт.

У Краснодарському краї місцеві жителі повідомляли про вибухи в районі селища Афіпський, де знаходиться нафтопереробний завод. За даними російських пабліків, дрони були збиті ППО або посаджені засобами РЕБ до того, як їм вдалося вразити завод. 

Офіційної інформації від російської сторони про руйнування об’єктів немає. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦