Стало відомо коли в Україні запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного

Міністерство оборони України запускає електронний кабінет військовозобов’язаного. Він запрацює 18 травня.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на заступницю міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерину Черногоренко.

Щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідну інформацію. 

“З 18 травня, у військовозобов’язаних буде обов’язок зареєструвати свої дані, а саме – номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах – в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного”, – зазначила Черногоренко.

Для оновлення інформації достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

“Оновити ці дані можна буде з будь-якої зручної точки, в тому числі із з-закордону. Ми вважаємо, що кількість військовозобов’язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70-80%, тому що це буде дуже зручно”, – підсумувала заступниця міністра оборони.

Мобільний застосунок можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market.

Стало відомо коли в Україні запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного - рис. 1

Нагадаємо, 26 грудня 2023 року Кабмін вніс до Ради законопроєкт “Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

11 квітня український парламент у другому читанні ухвалив законопроєкт про мобілізацію. Депутати прийняли документ без норми про демобілізацію.

16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, ухвалений Верховною радою. Законну силу документ набуде 18 травня 2024 року.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,