Зрадник відстежував позиції ЗСУ у Краматорському районі 

Головне за день:

Служба безпеки України затримала особу, яка надавала інформацію російській військовій приватній групі «Вагнер». Ця особа відстежувала рухи українських військ на аеродромах у Донецькій області.

За даними контррозвідувальних дій, інформатор діяв за вказівкою групи «Вагнер», яка діє на території Росії. Йому було доручено збирати і передавати точні координати аеродромів, на яких базуються українські військові гелікоптери, а також місця розташування особового складу та важкого озброєння Збройних Сил України, що захищають Краматорськ.

Цей інформатор був розкритий завдяки спільним діям спецслужби та прокуратури. Під час обшуку в його мобільному телефоні були знайдені докази злочинної діяльності на користь Російської Федерації.

Вас також зацікавить: Сім’я шпигунів ГРУ РФ допомогла влаштовувати вибухи та отруєння в Європі

Затриманий вже поінформований про підозру в несанкціонованому розголошенні інформації, яка стосується переміщення військ, а також розміщення озброєння та бойових припасів в Україні.

Наразі він перебуває під вартою, а йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦