Головна Новини Світ Росія Що буде з рівнем життя в РФ вже через три роки: прогноз МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з рівнем життя в РФ вже через три роки: прогноз МВФ

МВФ прогнозує, що Росія впаде нижче за Туркменістан за рівнем життя

2 травня 2024, 10:42 comments1317
Поділіться публікацією:

Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя. Як повідомляє портал "Коментарі", таким прогнозом поділився Міжнародний валютний фонд, пише "The Moscow Times".

Що буде з рівнем життя в РФ вже через три роки: прогноз МВФ

Рубль. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що за останні 10 років ВВП на душу населення в РФ скоротився на 16%. В результаті у світовому рейтингу Росія опинилася на одному рівні з Мексикою і нижче, ніж Панама, Аргентина, Болгарія та Угорщина.

Як повідомляється, зараз РФ посідає 68 місце у світі за ВВП на душу населення, який вважається показником рівня економічної активності та якості життя громадян. Наприклад, торік російська економіка згенерувала $13648 подушного ВВП — це в 6 разів менше, ніж США ($81632), у 4 рази менше, ніж Німеччина, і майже в 10 разів менше, ніж світовий лідер — Люксембург ($129810).

За прогнозом експертів МВФ, у найближчі три роки ВВП у Росії на душу населення зросте лише на 11% до $15146. У результаті Росія відкотиться у восьмий десяток країн і пропустить вперед Казахстан і Туркменістан, у яких, за прогнозами, до 2027 року ВВП на душу досягне $15964 і $15517 відповідно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація з санкціями проти Росії виглядає дедалі непривабливішою. Стало відомо, що низка західних банків, які залишилися працювати в РФ, сплачують сотні мільйонів євро податків до бюджету країни-агресора. Та сама Німеччина виступає проти конфіскації російських активів. А ті ж самі США дозволили проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. При цьому Європа, зумівши частково злізти з російської газової голки, стає залежною від російських мінеральних добрив. А РФ продовжує ігри з танкерним флотом, оминаючи західні нафтові санкції. Як зробити обмеження проти країни-агресора ефективнішими, а російську економіку – більш ослабленою? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини