close-btn

НБУ оштрафував два об'єкти оверсайту: на скільки

За підсумками виїзного моніторингу Національний банк України (НБУ) наклав штрафи на дві фінансові компанії

НБУ

НБУ. Фото: bank.gov.ua

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зокрема, Нацбанк застосував до двох учасників платіжного ринку заходи впливу у вигляді накладення штрафу.

  • ТОВ «УКРАЇНСЬКА ПЛАТІЖНА СИСТЕМА» (ЄДРПОУ 35780941);
  • ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «КОНТРАКТОВИЙ ДІМ» (ЄДРПОУ 35442539)

Обидві компанії отримали штраф за виявлені під час виїзного моніторингу порушення законодавства, що регулює діяльність платіжних систем, використання платіжних інструментів і схем виконання платіжних операцій. Сума штрафу для обох – по 170 000 грн.

Читайте також: НБУ анулював ліцензії двом небанкам

Сплатити штрафи вказані об’єкти оверсайту зобов’язані впродовж п’яти робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу.

В НБУ зазначили, що рішення про застосування заходу впливу до установ ухвалені за результатами планового виїзного моніторингу в межах виконання функції оверсайту платіжної інфраструктури та набрали чинності з 29 квітня.

Нагадаємо, що небанківській фінансовій установі за рішенням Нацбанку України було відкликано одну з ліцензій, внаслідок чого — виключено з реєстру.

Також ми писали, що Нацбанк погодив зміни обсягу ліцензій на діяльність фінансової компанії чотирьом українським небанківським фінустановам. Підставою стали їхні власні заяви.

Крім того, напередодні НБУ застосував заходи впливу до 22 небанківських фінансових установ. Дві фінансові компанії отримали вимоги про вжиття заходів, спрямованих на усунення (виправлення) виявлених під час нагляду порушень та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Скільки грошей українці зберігають в банках — НБУ

Банки по-новому оцінюватимуть кредитні ризики — НБУ

Міністерство фінансів США та НБУ підписали меморандум про співпрацю

google news