Головна Новини Суспільство релігія Чи була в Ісуса бабуся: що про неї відомо та як її звали
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи була в Ісуса бабуся: що про неї відомо та як її звали

Апокрифічна релігійна література містить згадки про бабусю Ісуса Христа, яку звати Анна.

2 травня 2024, 11:25 comments1341
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з християнським вченням Ісус був непорочно зачатий від Святого Духа й народився від Діви Марії. Відповідно до цього по батьковій лінії в Ісуса не було дідуся та бабусі, однак по лінії матері вони могли існувати. Ким були бабуся та дідусь Ісуса Христа та як їх звали.

Чи була в Ісуса бабуся: що про неї відомо та як її звали

В Ісуса була бабуся, яку звали Анна

Попри те, що у Біблії ім’я батьків Марії не згадується, існує апокрифічна література, яка розповідає про життя бабусі та дідуся Ісуса Христа. До таких текстів належить "Протоєвангелії Якова", яке описує дитинство і юність Діви Марії та події під час народження Ісуса Христа.

Згідно з цим текстом та іншими творами апокрифічної літератури мати Діви Марії звали Анна. Бабуся Ісуса Христа народилась в 55 році до н. е. у Віфлеємі та була донькою священника. Анна вийшла заміж за багатого і побожного чоловіка, на ім'я Йоаким, з яким жила у місті Назарет. Вважається, що дідусь Ісуса народився у 100 році до н. е. та був нащадком царя Давида. 

Як вказують апокрифічні тексти пара довгий час не могла мати дітей. Тому Анна постійно зверталась до Бога з проханням подарувати їм дитину. Одного разу на відповідь Анни прийшов ангел, який видав пророцтво про народження дитини, через яку буде благословенний увесь світ. Згодом в Анни та Йоакима народилась донька Марія, яка стала матір’ю Ісуса Христа.

Попри відсутність імені бабусі Ісуса Христа Анни у Біблії, християнство ставиться до неї з пошаною. Свята Анна стала покровителькою вагітних та жінок під час переймів, захисницею матерів та бабусь. Також Анну зображають на іконах, зазвичай разом з Дівою Марією та Ісусом. 

Отже, за апокрифічними текстами бабусею Ісуса є Анна, а дідусем — Йоаким. Двох вважають святими, хоч і не згадують їх імен в Біблії. Також за релігійними текстами вони померли до народження Ісуса.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, який вигляд мала мати Ісуса Христа. Вчений відтворив обличчя Діви Марії.

Також "Коментарі" писали про те, що потрібно покласти у великодній кошик для освячення в церкві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини