На шляху до F-16: в НАТО показало, як українські пілоти тренуються в Данії (відео)

НАТО показало, як українські пілоти готуються до керування винищувачами F-16 у Данії.

Відео з тренувань опубліковане на офіційній сторінці НАТО в ютубі.

Також на відео український пілот із позивним Moonfish поділився своїми враженнями щодо цих літаків, а також оцінив його льотні можливості. Він є одним із небагатьох українських пілотів, які наразі відточують свої навички на F-16, котрі невдовзі передадуть Україні. За його словами, літак має чудову керованість та потужний двигун, що дає можливість здійснювати швидкі маневри. Крім самих пілотів, навчання та тренування проводяться з технічним персоналом, який має обслуговувати літаки на аеродромах та здійснювати їх підготовку до вильотів.

Нагадаємо, що на початку березня 2024 року повідомлялося про початок підготовки двох груп українських пілотів на винищувачах F-16 у Данії та США. Початковий етап ознайомлення з цими літаками дасть можливість пілотам розпочати самостійні польоти для поліпшення навичок пілотування та застосування зброї.

Наразі НАТО здійснює комплексну підготовку українських пілотів, які розпочинають своє навчання у Сполученому Королівстві, де курсанти вправляються у початковій льотній підготовці на тренажерах та тренувальних літаках.

Український пілот під час початкової льотної підготовки на літаку Grob Tutor T2. Фото: Royal Air Force

Очікується, що перші винищувачі F-16 Україна отримає влітку 2024 року, і до цього моменту пілоти мають завершити своє навчання для керування ними.

Нагадаємо, що Рада міністрів Бельгії ухвалила рішення відправити до України перші винищувачі F-16 вже у 2024 році.

За планом, винищувачі мали бути передані не раніше 2025 року, але оскільки країна бачить нагальну потребу України у цих літаках, термін передачі переглянули. Також про передачу винищувачів F-16 влітку 2024 року повідомив уряд Данії.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше