Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Поява цих продуктів стала революційною - підбадьорило ринки збуту і допомогло розвинутися новим галузям промисловості.

Загальновідомий факт, що щоденне споживання будь-яких продуктів створює певну звичку, а отже – неухильно зростає їхній вплив на людське життя та діяльність.

Кава

Цей продукт справді змінив світ. І хоча його навіть у свій час вважали "підступами диявола" і відмовлялися купувати, згодом саме він завоював європейські ринки.

Читайте також: Як кофеїн впливає на спортивні результати?

Спочатку кава була локальною культурою Ефіопії, зараз це напій, який вживають у всьому світі.

Помните: суточная доза кофеина — не более 400 мг

Помните: суточная доза кофеина — не более 400 мг

pixabay.com

Кава змінила не тільки ставлення до себе, а й саму свідомість людей - зацікавила впливом на свідомість, на організм, можна сказати, підбадьорила і внутрішньо, і зовні. Крім того, кава стала серйозним конкурентом алкоголю - адже її ефект відчувався відразу, а побічних ефектів майже не було.

Цукор

У харчуванні народів світу цукру довго не було як такого. Тільки в Новий час, з поширенням плантацій цукрової тростини, цивілізації були поставлені перед новою залежністю - задоволенням від легкозасвоюваного продукту.

Читайте також: Фітнес та діабет: чи підвищується після тренування рівень цукру в крові?

Цукрова тростина протягом багатьох століть була єдиним джерелом виробництва кристалів цукру. Спочатку в Південно-Східній Азії, а потім поширившись на Середземномор'я, цукор залишався екзотикою та рідкістю.

З цукром – без фанатизму: можете заробити цукровий діабет

З цукром – без фанатизму: можете заробити цукровий діабет

pixabay.com

Бажання отримати більше продукту гнало європейське співтовариство на пошуки нових джерел. І їх було знайдено - відкриття Америки породило як виникнення нових ринків збуту, так і нових можливостей виробництва цукру. Але потрібна була робоча сила - і вона була швидко знайдена: розквіт работоргівлі був якраз до речі.

Ну а побічний продукт виробництва цукру - ром отримав статус офіційного напою піратів і заразом - чудової морської "валюти".

Чай

Неможливо уявити повсякденне життя без чашки чаю - це ще один продукт, який вплинув формування світу у вигляді, як ми знаємо.

Читайте також: ТОП-5 чаїв, які збуджують пристрасть

З давніх-давен чай був відомий на території Китаю і вживався там як традиційний напій з різними способами приготування. Втім, чай був відомий і арабським країнам - купці поширювали його з величезною швидкістю і невдовзі чай з'явився і в Європі.

Набридла кава - випийте чаю: у ньому теж є кофеїн

Набридла кава - випийте чаю: у ньому теж є кофеїн

pixabay.com

Головним постачальником чаю в Європу була Голландія, але потім набрали обертів кампанії Британської імперії на сході, і саме вона перетягла на себе статус "імперії чаю".

Бадьорі властивості чаю сподобалися багатьом людям і цей продукт став справді народним.

Перець чилі

Червоний перець, неймовірно корисний і гострий, багато століть вирощувався і вживався в тропічних країнах Америки. Але з відкриттям нових земель він дуже швидко поширився світом.

Читайте також: 7 гострих сортів перцю, які перевірять твій шлунок на міцність

До речі, цікавим є той факт, що європейці, які найбільше сприяли відкриттю чилі, самі не особливо їм зацікавилися. Натомість інші країни, де були ринки збуту, незабаром наповнилися гірками червоних перчиків.

Перець чилі (як і все гостре) – навантаження на печінку. Тож будьте з ним обережні

Перець чилі (як і все гостре) – навантаження на печінку. Тож будьте з ним обережні

pixabay.com

Звісно, цю гостру спецію не так високо цінували, як, наприклад, корицю чи чорний перець, переважно чилі вирощували як декоративну рослину. Нині ж перець чилі цінується, вважається корисним і поширеним у світі.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK