RU
 

Ворог закріпився в Очеретиному - ЗСУ

Текст: ,  2 травня 2024, 12:28
0
5403
Ворог закріпився в Очеретиному - ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook
ЗСУ ведуть запеклі бої на Донбасі

Вживаються заходи щодо стабілізації обстановки. Для цього у бій було введено додаткові сили, стверджують в ОСУВ Хортиця.

Російським військам вдалося прорватися і закріпитися в селищі Очеретине в Покровському районі Донецької області. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин у коментарі для Інтерфакс-Україна у четвер, 2 травня.

"Щодо Очеретиного. Ворог прорвався і закріпився в цьому населеному пункті. Частина, в якій перебуває противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються заходи, щоб його вибити звідти. Також там тривають важкі бої, проте ситуація під контролем підрозділів ЗСУ", – розповів Волошин.

Він запевнив, що ЗСУ вживають усіх заходів щодо стабілізації обстановки на цьому напрямку та повернення під контроль Очеретиного. Для цього у бій було введено додаткові сили і засоби резерву.

За даними Волошина, найскладніша ситуація наразі на Покровському та Курахівському напрямках. Там ворог задіяв до чотирьох бригад і намагається розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки, – хоче пробитися до Покровська та Курахового.

"На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, із нашого боку здійснюється переміщення бригад, які відновили свою боєздатність", – зазначив речник.

Нагадаємо, тиждень тому росіяни прорвалися у Очеретине на північний захід від Авдіївки. Це загрожує обвалом всієї оборонної лінії на Покровському напрямку, створення якої українське командування було змушене розпочати після виходу з Авдіївки.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
На Херсонщині війська РФ убили двох цивільних, ще шістьох - поранили
У РФ відзвітували про 102 збиті дрони, але промовчали про прильоти
За ніч ППО збила над Україною 20 ворожих дронів
Втрати живої сили РФ сягнули майже 490 тисяч
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Украинавойна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі