close-btn

В Україні став доступний ШІ Gemini від Google: як скористатись

Завдяки останньому оновленню мешканці більшої кількості країн, зокрема України, зможуть використовувати Gemini від Google на смартфонах для написання текстів, планування, навчання та іншого

Google Gemini

Фото: freepik.com

Корпорація Google розширила ключові функції свого штучного інтелекту Gemini для більшої кількості мов та країн, в тому числі й України.

«З Gemini на вашому телефоні можна використовувати текст, голос або зображення для отримання допомоги: сфотографуйте пробите колесо та попросіть інструкції з ремонту або отримайте допомогу в написанні листа подяки», — йдеться в блозі Google.

В компанії зазначили, що це важливий перший крок у створенні справжнього помічника на базі ШІ, який розмовляє, мультимодальний і корисний.

Читайте також: Огляд Grok-1.5 від Ілона Маска: чи краще від Google Gemini та ChatGPT

Які функції доступні

Щоб скористатися Gemini на Android, потрібно активувати Google Асистент на телефоні (натиснувши кнопку живлення, провівши пальцем по куту на деяких телефонах, сказавши “Hey Google” тощо) і прийняти запрошення спробувати Gemini. Це забезпечить легкий доступ до Gemini, а також контекстну довідку прямо на екрані.

В Україні ця функція поки що доступна англійською мовою для голосових запитів, проте українською можна вводити запити текстом.

Також протягом наступних кількох тижнів з’явиться доступ до Gemini із застосунку Google для iOS. Щоб поспілкуватись із ШІ, потрібно буде торкнутись перемикача Gemini.

Поки що ця функція працює в Україні, лише якщо в iOS обрано англійську мову у розділі «Мова та регіон».

Також Google розширив доступність функції Extensions (Розширення) для всіх мов і країн, які Gemini зараз підтримує, включно з українською. За допомогою Розширень Gemini може заощадити ваш час, отримуючи відповідну інформацію з програм і служб Google.

Нагадаємо, Google відкрив безплатний доступ всім охочим до своєї нейромережі останнього покоління Gemini 1.5 Pro — це нова можливість для розробників і не тільки, щоб обробляти великі обсяги даних та створювати нові продукти.

Раніше ми детально порівняли можливості Gemini 1.5 Pro від Google і GPT-4 Turbo від OpenAI, як двох флагманів на ринку штучного інтелекту (ШІ). Результати ви можете прочитати в нашому матеріалі.

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами: 

Google готує революційне оновлення для Gmail

Google планує зробити пошук платним: причина

Google Фото відкриє безплатний доступ до ШІ-інструментів

google news