Головна Новини Суспільство Війна з Росією Макрон назвав умову, за якої Франція може ввести свої війська в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон назвав умову, за якої Франція може ввести свої війська в Україну

Еммануель Макрон вважає, що у випадку прохання Києва та прориву лінії фронту, Франція може ввести свої війська в Україну.

2 травня 2024, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий розглянути введення французьких військ в Україну, якщо росіяни прорвуть лінію фронту, а Україна попросить допомоги. За словами Макрона, виключати нічого не можна щодо ситуації у війні в Україні.

Макрон назвав умову, за якої Франція може ввести свої війська в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Макрон під час інтерв’ю The Economist відповів, що "абсолютно" підтримує свої слова про можливість ввести іноземні війська в Україну.

"Як я вже сказав, я нічого не виключаю, тому що ми стикаємося з тим, що неможливо передбачити... Якби росіяни прорвали лінію фронту, якби було українське прохання — чого сьогодні немає, — ми мали б правомірно поставити собі це питання. Тому я думаю, що виключити це апріорі не можна. Це означає не вивчити уроки останніх двох років", — сказав Макрон.

Президент Франції заявив, що має чітке стратегічне завдання, яке полягає в тому, що "Росія не може перемогти в Україні". 

"Якщо Росія переможе в Україні, безпеки в Європі не буде. Хто може удавати, що Росія на цьому зупиниться? Яка безпека буде для інших сусідніх країн, Молдови, Румунії, Польщі, Литви та інших? Тому так, ми не повинні нічого виключати, тому що наша мета полягає в тому, щоб Росія ніколи не змогла перемогти в Україні", — наголосив Макрон.

В інтерв’ю Макрон також визнав, що союзники України "занадто вагалися", коли визначали межі дії щодо допомоги Україні у війні проти Росії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції пропонує одним зі шляхів стримання Росії ядерні боєголовки.

Також "Коментарі" писали, що Еммануеля Макрона розкритикували у Франції через підтримку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 травня 2024, 13:12

Якщо Росія вирішить напасти на НАТО достатньо знищити всі її НПЗ і там все стане. Тому не треба якихось лякалок. Це тільки нацпам'ятні воюють м'ясом, а ні розумом та технологіями бо розікрали все що тільки можна.


Новини