Дніпровську академію музики не закривають: подробиці від голови ДОР

Дніпровська академія музики продовжуватиме працювати. Наразі влада корегує бюджет для навчального закладу.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на очільника Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука.

Ситуація з фінансуванням КЗВО “Дніпровська академія музики” викликала значне обговорення у суспільстві. До Дніпропетровської обласної ради надійшло багато запитів від громадян щодо цього питання.

Дніпровську академію музики не закривають: подробиці від голови ДОР

КЗВО “Дніпровська академія музики” запитала загальну суму фінансування на 2024 рік у розмірі 101 656 200 грн, але коштів було виділено менше – 89 517 644 грн. З них 76 440 244 грн передбачено на зарплати співробітникам. За словами керівника закладу, через зміни в розмірі мінімальної заробітної плати, академії до кінця року потрібно ще 8 773 988 грн.

Робоча група, яку створила депутатська комісія, зараз працює над визначенням точної суми всіх додаткових витрат.

“Дніпровську академію музики не закривають. Не реорганізовують, будівлю закладу не передають ані у державну власність, ані у комунальну власність Дніпра. Академія працює і працюватиме. А співробітники й надалі отримуватимуть зарплату в повному обсязі, передбаченому законодавством”, – зазначив Микола Лукашук.

Раніше ми писали, що музична Академія Дніпра перебуває під загрозою закриття. Їй уже не надходить обласне фінансування. Без нього Академія не спроможна виплатити заробітну платню вчителям та стипендії студентам.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,