“Джанкойський синдром” окупанти відчуватимуть у всьому Криму, — Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Ворожі пускові установки в окупованому Криму працюють не на захист неба, а на вбивство мирних українців, адже саме з території півострова РФ атакує ракетами Одесу та інші регіони України. Тому Сили оборони націлені на знищення ворожих ЗРК. Незабаром “джанкойський синдром” окупанти відчують на всьому півострові. Таку думку в ефірі телеканалу  FREEДОМ висловив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Україна від самого початку визначила стратегію для себе: коли у нас почали з’являтися вогневі засоби ураження, ракети зокрема, ми стали діяти на випередження. Українські Сили оборони працюють над знищенням кореня зла — це пускові установки, балістичні, які завдають ударів по Одесі, Одеському регіону з території Криму. Усі локації відомі. І, я думаю, “джанкойський синдром”, який Росія отримала в Криму від ударів українських Збройних сил, буде розвиватися по всій території тимчасово окупованого півострова. Тому що ворожі пускові установки працюють не на захист неба, а це системи протиповітряної оборони насамперед, а на вбивство людей”, — сказав Братчук. 

На його думку, знищення зенітно-ракетних комплексів, зокрема, “Бастіонів”, які випускають ракети “Онікс”, допоможе зменшити загрози для Одеси. 

“Плюс регіону потрібен додатковий захист — системи ППО Patriot або їхній італійський аналог SAMP/T”, — доповнив спікер.

Але головне в цій боротьбі, вважає він, знищувати саме пускові установки ворога, які той використовує як знаряддя вбивства.

“Демілітаризація Криму, я думаю, незабаром буде активізована. Не дарма кажуть, що в Криму все починалося, в Криму має й закінчитися. Цілком імовірно, що це буде навіть трішечки раніше, ніж ми собі припускаємо”, — акцентував гість ефіру. 

Він також доповнив, що Україна, перебуваючи в активній обороні на всій лінії фронту, демонструє елементи наступальних дій не тільки в Чорному морі, а й завдаючи ударів по російських військових об’єктах у тимчасово окупованому Криму.

“Сьогодні, зокрема, ми говоримо, що це аеродроми, але найголовніше — зенітно-ракетні комплекси, які б’ють по мирних громадянах. Це не анонс, а цілеспрямована робота Сил оборони. Думаю, ми будемо все більше й більше дізнаватися позитивних новин саме в цьому плані. Вони стріляють балістикою. Значить, балістику у відповідь окупанти скоро й отримають, зокрема”, — резюмував Братчук.  

Читайте також: Російська ППО в окупованому Криму стане схожою на решето, — Братчук

Прямий ефір