Головна Новини Світ Європа У Швейцарії здивували заявою щодо участі Росії в Глобальному саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії здивували заявою щодо участі Росії в Глобальному саміті миру

У Швейцарії заявили, що наразі Росії немає серед запрошених для участі в Глобальному саміті миру. Проте в уряді цієї країни відзначили, що мирний процес без участі країни-агресора неможливий, повідомляє Reuters

2 травня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

В уряді Швейцарії повідомили, що запросили для участі в Глобальному саміті миру 160 країн і додали, що "на даному етапі" країни-агресора Росії серед запрошених немає.

У Швейцарії здивували заявою щодо участі Росії в Глобальному саміті миру

Швейцарія

При цьому в уряді Швейцарії заявили, що на їх переконання Росія повинна бути залучена до процесу обговорення встановлення миру в Україні.

"Мирний процес без Росії неможливий",
— заявили в швейцарському уряді.

Окрім того, в уряді особливо підкреслили, що вони завжди демонстрували відкритість до запрошення Росії. Проте, додали урядовці, Кремль неодноразово підкреслював, що він є не зацікавлений в участі в першому саміті миру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на першому Глобальному саміті миру, де будуть обговорювати "формулу миру" президента Володимира Зеленського, країна-терорист Росія не буде присутньою. Втім, він допустив, що переговори з РФ все ж доведеться вести уже після саміту, який відбудеться в Швейцарії. Кулеба сподівається, що вдасться створити коаліцію країн, які підтримають "українську формулу миру", і тоді всім разом вдасться натиснути на РФ і змусити її до миру.

Окрім того, відомо, що в Росії категорично відмовляються обговорювати "формулу миру" Зеленського, відзначаючи, що вона містить ультимативні формулювання. Також там додають, що ця формула є нереалістичною, оскільки не враховує "реалій на землі". Відомо, що РФ хоче залишити за собою всі захоплені території і навіть для цього внесла їх в свою Конституцію, як "нові регіони". А от "формула миру" Зеленського передбачає повернення України до кордонів 1991 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини