close-btn

США нададуть допомогу українцям – хто отримає гроші

Конгрес США схвалив новий проєкт допомоги, який надає Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) можливість виділити сотні мільйонів доларів для підтримки українського народу

США нададуть допомогу українцям – хто отримає гроші

США нададуть допомогу українцям – хто отримає гроші Фото: unsplash.com, freepik.com

Заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман оголосила цю новину на Kyiv Investment Day.

«Новий пакет допомоги дозволяє нам виділяти сотні мільйонів доларів на гуманітарну підтримку. Це означає щомісячні грошові виплати для десятків тисяч людей, укриття, підготовка до зими, психологічна підтримка для жертв конфлікту, а також продовження фінансування послуг на прифронтових територіях», – сказала вона.

За словами Коулман, USAID буде також інвестувати в стійкість та незалежність українського народу і економіки на довготривалу перспективу, аби Україна змогла самостійно фінансувати свої потреби і стати сильнішою після війни.

Цікаве по темі: В Україні можуть запровадити накопичувальну пенсію: що зміниться

Вона додала, що вже майже мільярд доларів було виділено на підтримку енергетичного сектора України, і незабаром ці кошти будуть мобілізовані для додаткового фінансування, яке допоможе Україні підготуватися до наступної зими.

Коулман також наголосила на важливості довготривалої прихильності уряду України до прозорості, відкритості та боротьби з корупцією, вказуючи на значні успіхи України в реформах під час війни і на продовження потреби в підзвітності уряду та прозорості для розвитку бізнес-середовища.

20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила законопроєкт H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає більше ніж $60 млрд на підтримку України.

23 квітня верхня палата Конгресу США схвалила цей законопроєкт, а 24 квітня Президент США Джо Байден підписав його в закон.

Нагадаємо, що українцям хочуть по-новому виплачувати соцдопомогу. Міністерство соціальної політики запропонувало змінити правила нарахування та виплати українцям соціальних послуг, зокрема запровадити цифрову трансформацію.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Українцям виплачують соціальну пенсію: хто і як може отримати

Україна внесе зміни в соцвиплати на вимогу МВФ: чого чекати

Українці отримають виплати до Дня Незалежності: Кабмін затвердив суми

За матеріалами: «Укрінформ».

google news