Головна Новини Світ США Кулеба розкритикував Вашингтон за його ставлення до РФ. Що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розкритикував Вашингтон за його ставлення до РФ. Що сталося

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував позицію чиновників у Вашингтоні, які продовжують вважати, що з Росією краще «не палити мости», про це він сказав в інтерв'ю Foreign Policy

2 травня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах досі є думка про те, що з країною-терористом краще "не палити" мости, заявив Дмитро Кулеба. За його словам, це неправильна позиція і Заходу слід розцінювати кремлівського диктатора Володимира Путіна, як ворога.

Кулеба розкритикував Вашингтон за його ставлення до РФ. Що сталося

Дмитро Кулеба

У цьому контексті Кулеба закликав Сполучені Штати перестати дивитися на Україну через призму відносин із Російською Федерацією.

"Я знаю, що досі побутує думка, що за будь-якого результату цієї війни, США будуть змушені підтримувати відносини з Росією, а отже, не повинні "палити мости",
— підкреслив очільник МЗС.

При  цьому він додав, що Штати не зможуть вибудувати нові нормальні стосунки із диктатором Путіним, оскільки він уже давно зробив свій вибір, і він полягає не в мирі, а у війні.

Окрім того, Кулеба заявив, що думка про те, що РФ нарощую свою оборонну спроможність тільки для того, щоб продовжувати агресію в Україні, є хибною. Саме тому, додав Кулеба, Путіна потрібно на Заході розглядати саме, як ворога.

Міністр закордонних справ підкреслив, що Сполучені Штати, розробляючи свою військову стратегію, мають в першу чергу  шукати проблему в собі, а не в Україні.  Він закликав Вашингтон поставити собі чесне запитання про те, що він робить не так, якщо не здатен допомогти своєму союзникові домогтися перемоги у війні.

"Перекладати всю відповідальність на плечі України — означає свідомо відмовлятися від відповідальності",
— заявив Кулеба.

В цьому контексті він додав, завжди, коли російська ракета убиває мирних українців, треба розуміти, що це відбувається саме тому, що західні партнери вчасно не поставляють в Україну системи протиповітряної оборони та інші зброю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи зможе допомога від США принести Україні успіх у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини