RU
 

У ЗСУ розповіли про бої за Часів Яр

Текст: ,  2 травня 2024, 15:04
0
6767
У ЗСУ розповіли про бої за Часів Яр
Фото: Getty Images
Росіяни прагнуть захопити Часів Яр до 9 травня

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець – Донбас, другу лінію оборони укріплено, стверджують в ОСУВ Хортиця.

Російські агресори продовжують штурмувати місто Часів Яр у Донецькій області. Йде боротьба за контроль логістичних маршрутів, повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин у коментарі для Інтерфакс-Україна у четвер, 2 травня.

"У ворога успіхів немає. Ворог продовжує вже котрий тиждень штурмувати місто. Ситуація контрольована. Противник продовжує знищувати Часів Яр та навколишні населені пункти і авіацією, і артилерією. Окупанти всілякими способами намагаються роздобути ці панівні висоти, на яких є Часів Яр, щоб вийти на подальшу боротьбу за території і обстрілювати вже далі Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ", – розповів Волошин.

Речник зазначив, що росіяни намагаються для захоплення міста обійти флангами через Богданівку та Іванівське. Тривають "м'ясні" штурми цих населених пунктів.

За словами Волошина, противник намагається вийти на рубіж Сіверський Донець – Донбас.

"Усе, що зараз коментують деякі аналітики та експерти, що ворог прорвався до каналу, не відповідає дійсності. Ворога там на ранок не було. Штурми він там може і проводив, але його там не було", – заявили він.

Він підкреслив, що зараз триває велика боротьба за контроль саме логістичних маршрутів.

"І російські окупанти методом випаленої землі намагаються знищувати наші всі і взводні, і опорні пункти, і саме місто Часів Яр, щоб нашим захисникам не було де оборонятися. Друга лінія оборони укріплена. Сили оборони готові до боротьби з ворогом", – запевнив речник.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Росія прагне до 9 травня захопити Часів Яр у Донецькій області. Якщо українські війська встоять, то плани РФ почати контрнаступ у червні будуть розбиті.

У ЗСУ показали, як зараз виглядає Часів Яр

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
В Алушті поховали підполковника РФ, загиблого на базі на горі Ай-Петрі
Оголошено підозру кремлівському пропагандисту-режисеру
ЗСУ посилюють оборону в районі Вовчанська
"Хворі" близькі родичі: викрито чергову схему для ухилянтів
Окупанти не можуть набрати робітників у порт Бердянська - ЦНС
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Украинавойна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі