Держдеп США розкрив деталі щодо використання росією хімічних речовин на полі бою в Україні.

Головне за день:

Зокрема йдеться про хлорпікрин. Так ворог намагається витіснити Збройні Сили України (ЗСУ) з їхніх укріплених позицій.

Державний департамент США зазначає, що росія використовує хлорпікрин проти українських військових, що порушує міжнародні норми та Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Крім того, зафіксовано використання сльозогінного газу з боку російських військ.

Американці стверджують, що окупанти застосовують ці хімічні речовини з метою витіснення українських військ з укріплених позицій та досягнення тактичних переваг на полі бою.

Таке поведінка РФ, як зазначається в заяві, порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї та свідчить про ігнорування Москвою своїх міжнародних зобов’язань.

хлорпікрин

У зв’язку з цими діями, США наклали санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони РФ, а також на деякі науково-дослідні інститути, що займаються розробкою хімічної зброї. Також під санкції потрапили російські компанії, які надають підтримку цим організаціям.

Хлоропікрин, що використовується росією, є отруйним газом, що сильно подразнює дихальні шляхи, очі та шкіру. Його вперше було використано під час Першої світової війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦