Макрон не виключає відправлення військ до України, якщо РФ прорве лінію фронту

Президент Франції Емманюєль Макрон також додав, що іноземні війська можуть бути введені до України за запитом самої країни.
 |  Автор: Мальцева Ольга
Макрон не виключає відправлення військ до України, якщо РФ прорве лінію фронту
Емманюель Макрон / Getty images

Президент Франції Емманюєль Макрон відмовляється відступити від своєї заяви про те, що Європа не повинна виключати введення військ в Україну. Про це президент Франції заявив в інтерв’ю The Economist.

Читайте також: Пожежі та поранені окупанти: стали відомі збитки РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму

“Як я вже сказав, я нічого не виключаю (введення військ в Україну, - ред.), тому що ми маємо справу з людиною, яка нічого не виключає. Ми, безсумнівно, були занадто нерішучими, визначаючи межі наших дій перед кимось, хто вже не має жодних меж і хто є агресором!”, - заявив Макроню 

Президент Франції додав, що спроможність Європи полягає в тому, щоб заслуговувати на довіру, продовжувати допомагати, давати Україні засоби для опору. Водночас, довіра також “залежить від здатності стримувати, не даючи повного уявлення про те, що ми будемо чи не будемо робити”. 

“В іншому випадку ми послаблюємо себе, а це ті рамки, в яких ми діяли до цього часу. Фактично, багато країн заявили протягом наступних тижнів, що вони розуміють наш підхід, що вони згодні з нашою позицією і що ця позиція - це добре. У мене є чітка стратегічна мета: Росія не може перемогти в Україні”, - додав він

За словами Макрона, якщо Росія переможе в Україні, в Європі не буде безпеки. 

Читайте також: Армія РФ прорвала оборону в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів для витіснення ворога, - “Хортиця”

“Якби росіяни прорвали лінію фронту, якби був запит від України - чого сьогодні немає - ми б законно мали б поставити собі це питання. Тому я думаю, що виключати це апріорі означає не засвоїти уроки останніх двох років”, - додав Макрон. 

Нагадаємо, Емманюель Макрон допустив відправлення західних військ в Україну. Президент Франції не виключив можливість введення західних військ в Україну.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK