Україна зазнала значного зростання експорту у квітні, перевищивши навіть показники довоєнних часів.

Це досягнення стало можливим завдяки ряду ініціатив, зокрема, відкриттю нових морських маршрутів, впровадженню програми страхування військових ризиків та розширенню сполучень з Молдовою та Румунією.

За даними Міністерства економіки, у квітні Україна експортувала понад 13 мільйонів тонн товарів, що перевищило показники лютого 2022 року. Це стало можливим завдяки активним заходам з відновлення та розвитку експорту, які вживає уряд спільно з міжнародними партнерами.

Перша віцепрем’єр-міністр України Юлія Свириденко підкреслила успішність цих заходів, зазначивши, що рівень експорту за квітень склав $3,3 мільярда. За її словами, це рекордний показник з часів російської агресії проти України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Свириденко пояснила зростання експорту кількома факторами, зокрема, розвитком альтернативних морських маршрутів, запровадженням програми страхування суден UNITY та розширенням пропускної спроможності кордонів з Молдовою та Румунією.

Популярне: