close-btn

Біткоїн-ETF зафіксували рекордні відтоки капіталу

Відтік капіталу зі спотових біткоїн-ETF спостерігається 5 днів поспіль. Здебільшого це зумовлено тим, що учасники торгів змістили свою увагу з високоризикових активів на користь консервативних фінансових інструментів

Біткоїн-ETF зафіксували рекордні відтоки капіталу

Фото: freepik.com

Криптовалютний ринок розпочав черговий торговий місяць дуже невпевнено, оскільки більшість цифрових монет відчувають серйозний тиск з боку продавців. Біржові фонди, що торгують біткоїнами, також пережили ще один катастрофічний день, зафіксувавши рекордний відтік капіталу на суму $563 млн.

За минулу добу галузеві фонди втратили значні $563,7 млн. Усі 11 ETF втратили кошти, включно з iShares від BlackRock. Це дивно, оскільки цей фонд вперше за весь час свого існування зіткнувся з відтоком капіталу, який майже досяг $37 млн.

Grayscale GBTC зафіксував значні відтоки у розмірі близько $167,4 млн. FBTC Fidelity також зазнав втрат на суму $191 млн, показавши навіть гірші результати, ніж GBTC.

Хоча ці цифри можуть здатися катастрофічними, на перший погляд, Нейт Герачі, президент ETF Store, поспішив применшити їх серйозність, вказавши на той факт, що ETF BlackRock, наприклад, з початку року залучив понад $15 млрд. Для порівняння, золоті ETF зафіксували мільярдні відтоки цього року, попри те, що золото зросло на 16%.

У середу агентство Bloomberg повідомило, що біткоїн-біржові ETF почали демонструвати ознаки стресу зі значними дисконтами до вартості базового активу. Однак, такі зміщення все ще можуть відбуватися при високому рівні волатильності. На момент написання матеріалу Біткоїн торгується на рівні $57 906, згідно з даними CoinGecko.

Причини

Почалося все з напружених геополітичних обставин, які змусили інвесторів намагатися мінімізувати ризики. Вони відмовилися від високоризикових активів і замість цього зосередилися на диверсифікації, збільшуючи вкладення в американську валюту, казначейські облігації США і дорогоцінні метали. Також багато хто відзначає невпевнений старт спотових криптовалютних ETF у Гонконзі.

30 квітня на місцевому майданчику з’явилися 6 галузевих фондів, які залучили за перший торговий день трохи більше ніж $11 млн від інвесторів. Це виявилося в рази нижчим за очікувані $100 млн.

Також учора відбулося засідання ФРС, і з виступу Джерома Пауелла стало зрозуміло, що регулятор найближчим часом не збирається пом’якшувати монетарну політику. Це додатково посилило тиск на криптосегмент.

Раніше ми писали про те, яке обладнання для майнінгу стає нерентабельним через падіння Біткоїна.

Ви могли пропустити:

google news