Окупаційні сили почали примусове виселення мешканців декількох населених пунктів на окупованій території Херсонщини – Голої Пристані, Коханів та Гладківки.

Цю інформацію надала Центр національного спротиву. Зазначається, що окупанти виселяють українців з їхніх будинків, щоб поселити туди росіян. Натомість українцям створюються умови, які максимально ускладнюють їхнє перебування, щоб змусити їх виїхати до РФ або призвати на службу в окупаційну армію.

За словами представників ЦНС, окупанти вивозять населення на південь Херсонської області та в окупований Крим. При цьому вони забороняють українцям забирати з собою великогабаритні речі, дозволяючи лише ручну поклажу.

Окупаційні сили також розпочали монтаж сітки над ділянкою дороги Р57 між Голою Пристанню та Таврійським, щоб захистити свою техніку від дронових атак українських військ.

Таким чином ворог звільняє будинки та квартири для розміщення окупантів, працівників російських адміністрацій та росіян, які переїжджають на окуповані частини.

Центр заявив, що примусове виселення українців з прифронтових територій є складовою російського плану геноциду українського населення. Вони попереджають, що лише самоорганізація суспільства та спільні дії з українськими Збройними Силами допоможуть зупинити ці злочинні наміри РФ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У ЦНС закликають громадян повідомляти інформацію про розташування окупантів та їхні технічні скупчення за анонімним посиланням, обіцяючи покарати кожного, хто причетний до депортації українців.

Популярне: