RU
 

Названо дату форуму оборонних індустрій України та ЄС

Текст: ,  2 травня 2024, 16:36
0
309
Названо дату форуму оборонних індустрій України та ЄС
Фото: Getty Images
Україна та ЄС проведуть форум оборонних промисловостей

Мета форуму - зміцнити співпрацю між ЄС та Україною у сфері оборонної промисловості, а також допомогти Україні у пріоритетних сферах.


Україна та Європейський Союз проведуть спільний форум оборонних промисловостей. Він пройде 6 травня у Брюсселі. Про це повідомила пресслужбу Єврокомісії у четвер, 2 травня.
 
У формі візьмуть участь понад 350 представників інституцій ЄС, урядів, європейської та української оборонної промисловості, галузевих асоціацій, ключових країн-партнерів та організацій.
 
На заході будуть присутні головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, комісар Тьєррі Бретон, міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер, а також міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін.
 
Мета форуму - зміцнити співпрацю між ЄС та Україною у сфері оборонної промисловості, а також допомогти Україні у пріоритетних сферах, які найбільше потрібні. Йдеться про засоби протиповітряної оборони, боєприпаси, ракети та безпілотники.
 
Також форум стане першим кроком у реалізації Європейської оборонно-промислової стратегії (EDIS).

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна докладе максимум зусиль, щоб створити з партнерами у 2024 році новий європейський військово-виробничий арсенал.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала відкриття у Києві Офісу з оборонних інновацій

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: ЕСУкраина-ЕСЕвросоюзфорум
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі