Переговори про приєднання України до ЄС будуть складними, - президент Латвії

Президент Латвії Едгарс Рінкевічс висловив думку, що переговори про приєднання України та Молдови до Європейського Союзу будуть складним процесом.
 |  Автор: Мальцева Ольга
Переговори про приєднання України до ЄС будуть складними, - президент Латвії
Президент Латвії Едгарс Рінкевічс / Getty images

Президент Латвії Едгарс Рінкевічс висловив думку, що переговори про приєднання України та Молдови до Європейського Союзу будуть складним процесом, однак, за його словами, почати їх уже в червні цілком реально. Цю позицію він висловив в інтерв'ю на телеканалі TV3.

Читайте також: ССО знищили установку російського “Бука” на Сумщині (відео)

За його словами, вступ України до ЄС може означати досить значні зміни в економіці блоку, в тому числі в сільському господарстві. Він також сказав, що складними можуть бути питання вимог щодо захисту навколишнього середовища та реформування державного апарату.

Він зазначив, що членство в ЄС також тягне за собою досить багато обов'язків, і в країні, яка зараз перебуває у стані війни, безсумнівно, ще нелегко впроваджувати процеси реформування або трансформації. 

Читайте також: У Китаї показали аналог гіперзвукової ракети "Кінжал" - відео

“Тому я думаю, що так, ми повинні дати позитивний сигнал Україні та Молдові в червні, що ми починаємо переговори. Так, ми повинні почати говорити про конкретні речі, але ми повинні враховувати, що цей процес не буде легким, тому що буде дуже багато суперечок, наприклад, щодо сільського господарства”, - заявив Рінкевічс.

Нагадаємо, Емманюєль Макрон не виключає відправлення військ до України, якщо РФ прорве лінію фронту. Президент Франції Емманюєль Макрон також додав, що іноземні війська можуть бути введені до України за запитом самої країни.


 



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK