Україна готується до введення нових правил торгівлі вживаними автомобілями.

Пропонується вимога для громадян, які продають свої авто через комісійні майданчики, надавати інформацію про вартість транспортних засобів. Йдеться про середньоринкову або оцінну вартість транспортного засобу, обрану за законом.

Крім того, комісійні майданчики заборонять приймати автомобілі без документів, що підтверджують їх вартість, за винятком випадків, коли прибуток від продажу не оподатковується.

Зазначено, що ці зміни спрямовані на усунення недоліків у законодавстві, яке дозволяло продавати автомобілі через комісійні майданчики без зазначення їх вартості, що призводило до ухилення від сплати податків.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Таким чином влада намагається уникнути податкових помилок і забезпечити правильне оподаткування. Проєкт змін до законодавства знаходиться на розгляді уряду, але ще не затверджений.

Популярне: