На Великдень введуть обмеження: рекомендації Київської ОВА

Які заходи рекомендують запровадити на Великдень

У Київській області обговорили питання організації святкування Великодня та заходи безпеки.  У Київській ОВА наголосили, що релігійні організації та віряни мають дотримуватись комендантської години. Обмеження на пересування у Великодню ніч залишаються незмінними. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА. 

Про святкування Великодня в умовах воєнного стану на брифінгу розповіла заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко. За її словами, також у Київській області рекомендували обмежити проведення масових релігійних заходів на територіях храмів. 

“Під час засідання Київської обласної ради Церков і релігійних організацій за участю правоохоронців та профільних служб була напрацьована низка рекомендацій щодо безпеки святкування, які надіслані районам та громадам, а також керівникам Церков, Релігійних управлінь та Об’єднань”, - йдеться у повідомленні КОВА.

Йдеться про необхідність обмежити проведення масових релігійних заходів на територіях храмів за участі прихожан 4 та 5 травня 2024 року. Релігійні заходи пропонують проводити онлайн, а також скласти графіків служб та освячення великодніх кошиків так, щоб не допускати  створення натовпів.

“Також святкові служби мають здійснюватися до комендантської години – до 00:00, з урахуванням часу на повернення додому, та починатися після закінчення її закінчення – після 05:00.

“Звертаємо увагу прихожан на заборону відвідування усіх культових споруд під час комендантської години. У виняткових випадках, якщо віряни залишаються на нічну службу, обмежити 4 та 5 травня у комендантську годину перебування громадян у приміщеннях храмів – не більше 10 осіб. А під час богослужіння обов’язково дотримуватись вимог безпеки в разі оголошення сигналу “Повітряна тривога”, – зазначила Жанна Осипенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заборонено робити на кладовищах.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися